۱۶۹۷- آزمون جامع (قسمت اول)
دانشگاه هی پیام میده که برای آزمون جامع باید مدرک زبان داشته باشید و دلیلِ این هی پیام دادنشم اینه که آزمونهای زبان هر یکی دو ماه یه بار و حتی هر چند ماه یه بار برگزار میشن و طرف ممکنه امتیاز کافی رو نیاره و قبول نشه و لازم باشه دوباره شرکت کنه و ظرفیتهای آزمون هم محدوده و یه وقت ممکنه تا تابستون (که قراره آزمون جامع برگزار بشه) نتونه مدرک زبان رو بگیره. مثل من که چهار سال پیش میخواستم امتحان بدم و تو شهر خودم ظرفیت پر شد و مجبور شدم پاشم برم قزوین امتحان بدم (پست اینستای مربوطه: قبل از آزمون، بعد از آزمون). بعضی از همکلاسیام چند وقته درگیر این امتحانن که تا تابستون مدرکشو بگیرن. بهخاطر کرونا و امیکرون هم دیربهدیرتر از سالهای قبل آزمون برگزار میشه و عرضه کم و تقاضا زیاده. حالا از اونجایی که خودم تا پنج سال پیش اسم آزمون جامع به گوشم نخورده بود، لازمه اینجا یه پرانتز بزرگ باز کنم و آزمون جامع رو توضیح بدم بعد دوباره برگردیم سر وقت آزمون زبان که اصل مطلب همین آزمون زبانه.
دانشجویان مقطع دکتری، ترم چهار باید آزمون جامع بدن و حتماً قبول بشن. اگه قبول نشن باید ترم پنج این آزمون جامع رو دوباره بدن و اگر نمرۀ لازم رو کسب نکنن باید بیخیال دکتری بشن و برن پی کارشون. قبل از آزمون جامع باید همۀ درساشونو پاس کرده باشن و معدلشونم بالای ۱۶ باشه. هر کی معدلش کمتر از ۱۶ باشه باید ترم چهار چندتا درس دیگه برداره و نمرۀ خوب بگیره که معدلش برسه به ۱۶ که ترم پنج آزمون جامع بده. محتوای آزمون جامع، درسهای ارشد و دکتریه. شبیه کنکور، از همه چی سؤال میاد. تو رشتۀ ما یا شایدم تو همۀ رشتهها باید تو آزمون جامع نمرۀ هر کدوم از درسایی که ازش سؤال میدن حداقل ۱۴ باشه و میانگینشون هم حداقل ۱۶ باشه. حالا اگه میانگین بالای ۱۶ بود ولی یکی از درسا کمتر از ۱۴ بود، بازم موردقبول نیست و باید اون درسو دوباره امتحان بدی. اگه همۀ درسای آزمون جامع رو ۱۵.۹۹ بگیری هم قابلقبول نیست. چون میانگینشون کمتر از ۱۶ میشه. همهش ۲۰ و یکیش ۱۳.۹۹ هم قابلقبول نیست. خلاصه باید نمرهها بالای ۱۴ باشن و میانگین بالای ۱۶. بعد از این آزمون جامع میتونیم از پروپوزال (که معادل فارسیش پیشنهاده هست و اون ه مال خودشه) دفاع کنیم. ولی قبلش طرف باید مدرک زبان هم داشته باشه. تو آزمون جامع، امتحان زبان نمیگیرن و مدرک زبان رو طرف باید خودش بره از یه جای معتبر بگیره. تافل، آیلتس، دولینگو و PTE (که البته این آخری رو فکر کنم باید تو یه کشور دیگه بدی بهخاطر تحریم و مسائل ارزی) معتبرن و چون بینالمللی هستن و با دلار باید ثبتنام صورت بگیره گرونن. تولیمو و اماسآرتی (مخفف عبارت Ministry of Science, Research and Technology بهمعنای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری) که قبلاً اسمش MCHE (مخفف عبارت Ministry of Culture, and Higher Education بهمعنای وزارت فرهنگ و آموزش عالی) بود هم آزمونهای داخلی هستن که در داخل کشور اعتبار دارن و حدودای دویست تومنن و در مقایسه با بینالمللیها گرون محسوب نمیشن. شاید بعضی از دانشگاهها خودشونم امتحان زبان بگیرن، که البته از کمّ و کیفش اطلاع دقیقی ندارم.
خب حالا بریم سراغ اصل مطلب. اون آزمون زبان قزوینِ بند (پاراگراف) اول پست، کفِ نمرهش 45 بود و من 44 شدم. در واقع قبول نشدم. اسفند 97 تو شهر خودمون دوباره یه آزمون دیگه دادم که اون موقع کفِ نمره 50 بود و من 51 شدم. فیالواقع سعی میکنم از مرزها فاصله نگیرم و با کمترین اختلاف یا این ورشم یا اون ورش. اینم اضافه کنم که این مدرکهای زبان همهشون دو سال اعتبار دارن. ینی تا زمستون 99 انقضا داشت مدرکم. از اونجایی که من پاییز 99 وارد مقطع دکتری شدم، پس با مدرک معتبر زبان (البته با نمرهای نهچندان زیبا)، دکترا رو شروع کرده بودم. حالا با اون پیامهایی که راه به راه دانشگاه میفرستاد این سؤال برام ایجاد شده بود که برای آزمون جامعی که سال بعد باید بدم و با توجه به اینکه انقضاشم زمستون پارسال تموم شد آیا دوباره باید برم مدرک زبان بگیرم یا نه. الان اصل اصل مطلب همینه و یه ساعته دارم آسمون و ریسمون میبافم که به اینجا برسم که:
این هفته زنگ زدم به مسئول آموزش دانشکده و با یه لحنی که انگار داره یه مسئلۀ شرعی رو مطرح میکنه که حکمشو بدونه پرسیدم کسی که پاییز 99 وارد مقطع دکتری شده و انقضای مدرک زبانش زمستان 99 بوده، برای آزمون جامعی که تابستان 1400 قراره بده باید مجدداً مدرک بگیره؟ مسئول مربوطه چند لحظه فکر کرد و استفتا داد که با توجه به اینکه وقتی وارد مدرک دکتری شدی هنوز مدرکت معتبر بوده، نه دیگه لازم نیست دوباره مدرک بگیری. گفتم یه سؤال دیگه. با توجه به اینکه کف نمرۀ قبولی برای شما پنجاهه، نمرۀ اون مدرک چه 51 باشه چه 100 باشه، فرقی میکنه به حال اون دانشجو؟ باز یه کم فکر کرد و گفت نه. همین که بالای 50 باشه کافیه و از نظر ما برای آزمون جامع، 51 و 100 فرقی ندارن و مهم اینه که بالای پنجاهن. و اکنون من بسیار خوشحالم که از اون کوه کارهایی که تا پاییز سال بعد باهاشون دستبهگریبانم، یه تپۀ کوچیک کم شد :|
پ.ن:عبارت آزمون جامع رو برای اولین بار تو وبلاگ یکی از دوستان که درگیر این آزمون و نگران قبولیش بود دیدم. که البته قبول شد و دکتراشو گرفت و وارد مرحلۀ فوق دکتری شد. اون موقع که این کامنتو میذاشتم سال اول ارشد بودم و هنوز شباهنگ بودم و هنوز نمیدونستم آزمون جامع چیه. بعضی از کلمات هستن که وقتی میشنویمشون یاد کسی یا جایی میافتیم و برامون چیزی رو تداعی میکنن. حلا من وقتی آزمون جامع رو میشنوم یاد این وبلاگ و اون پست و کامنت میافتم.
+ شما با دیدن و شنیدن کدوم واژهها یاد من میافتید؟
سلام؛ خداروشکر که مدرک زبانت واسه آزمون معتبره به نطرم کلا باید بدون تاریخ انقضا باشه.
من با دیدن و شنیدن اسم و عکس و خود جغد. با اسمهای شباهنگ و تورنادو و دردانه و نسرین. با شنیدن زبانشناسی و نیمفاصله. با دیدن و یا شنیدن و یا خوندن خبری در مورد اهنگر دادگر. با شنیدن اسم دانشگاهت. با شریف با فرهنگستان با تبریز و...