۱۴۱۷- قلم، خودکار، خودنویس، برقی کنتورنویس
با این مقدمه که مسئول پرداخت قبضای خونه منم و همچنان برای پرداخت قبض اپ دیجیپی رو پیشنهاد میدم، ما یه جایی داریم به اسم باغچه که واقعاً هم باغچهست. کم میریم اونجا و بریم هم نمیمونیم و چون هر موقع مأمور آب و برق و اینا میاد کنتورو ببینه اونجا نیستیم، همیشه علیالحساب یه چیزی مینویسن و پیامک میاد که مشترک گرامی آمدیم نبودید. بعد میگن خودتون بخونید برامون بفرستید. ما هم هیچ وقت نمیخونیم و اونا هم همچنان هر ماه یه چیزی علیالحساب مینویسن و منم اون علیالحسابه رو پرداخت میکنم. یه بار البته خواستیم بخونیم، ولی کلی عدد و رقم روی کنتور بود و عددها هم هی عوض میشدن. ما هم متوجه نمیشدیم چی به چیه و رها کردیم قضیه رو.
حالا این سری که اومدیم اینجا یهو خون مهندسانهم به غلیان اومد و رگ غیرتم باد کرد که بلد نبودن عیب نیست، یاد نگرفتن عیبه. شروع کردم به گوگل کردن انواع کنتورها و روش قرائتشون. الان حس میکنم اصلنم کار سختی نبود و بیخودی پیچیدهش کرده بودیم و میترسیدیم. هر کنتوری یه تعداد خاصی عدد نشون میده. بعضیا یه دونه، بعضیا دو تا، بعضیا بیشتر. کنتور ما تکفاز دیجیتالی MTF200F هست و شش تا عدد داره. البته من بیشتر از شش تا میبینم. ینی علاوه بر کیلوواتساعت، ولت، آمپر، تاریخ و کلی عدد و رقم دیگه هم هست. حالا اونایی که یه دونه عدد نشون میدن قدیمیترن و تعرفهٔ میانباری رو حساب میکنن همیشه. ولی کنتورای جدید سه تا قیمت دارن برای برق مصرفی. زیر عددها یه کدی هست که نشون میده اون عدد، مقدار مصرف تو زمان اوجه یا برای میانباریه یا کمباری. تعرفههاشون فرق میکنه. همین سه تا عدد رو باید به شرکت توانیر اعلام کنیم. یا از طریق سایت، یا تلفن گویا. اونی که T1 یا R01 یا 1.8.1 هست اوج باره و گرونتره، T2 یا R02 یا 1.8.2 میانباری و معمولیه و T3 یا R03 یا 1.8.3 هم برای کمباری. این ارزونتره. مثلاً نصف شبا هزینهٔ برق کمتره. این عددا رو یادداشت کردم و رفتم تو سایت توانیر ثبتشون کردم. عکس هم اختیاریه و اگه باشه خوبه. من گرفتم و آپلود کردم. مصرفمون تو زمان اوج ۱۹۰ کیلوواتساعت بود، تو میانباری ۴۴۵، تو کمباری ۲۷۰. این تجربه برام انقدر هیجانانگیز بود که دارم به کنتورنویسی بهعنوان شغل دومم تو دنیای موازی فکر میکنم. به این صورت که برم در خونههای مردمو بزنم بگم اومدم کنترتونو بخونم. اگه پرمصرف بودن نصیحتشون بکنم که شبا از وسایل برقی غیرضروری استفاده نکنن، از منابع تجدیدپذیر و تجدیدناپذیر بگم و دیجیپی رو هم معرفی کنم بهشون که قبضاشونو با اون بدن.
پ.ن۱: شاید برای شما هم اتفاق بیافتد: آموزش قرائت کنتور؛ این و این
پ.ن۲: روزای اول دانشگاه، ورودیا برای هم کُری میخونن و تیکه میندازن به رشتههای همدیگه. ترم اول کلی از اینا بلد بودم، ولی الان همهشون یادم رفته. کاش مینوشتمشون اون موقع. عنوان رو از ورودیای امسال یاد گرفتم. دو تای دیگه هم یادم دادن: تخصص مکانیک، تعویض باد لاستیک. رشته فقط گلابی، میوه فقط صنایع (تو دانشگاه ما مهندسی صنایع معروف بود به آسونی. گلابی صدا میکردن این رشته رو)