پیچند

فصل پنجم

پیچند

فصل پنجم

پیچند

And the end of all our exploring will be to arrive where we started
پیچند معادل فارسی تورنادو است.

آخرین نظرات
آنچه گذشت

۱۵۹۸- چگالی بستنی

پنجشنبه, ۷ مرداد ۱۴۰۰، ۰۸:۴۲ ب.ظ

چند روز پیش خواستم اینترنتی بستنی بگیرم. پونصدگرمیای لاله‌زار و یک‌لیتریای میهن تقریباً یه قیمت بودن. دوست داشتم بدونم کدوم بیشتره. اگه آب بود خیلی راحت می‌شد گفت یه لیترش می‌شه یه کیلو. چگالی بستنی رو نمی‌دونستم. گوگل هم که می‌کردم یاریم نمی‌کرد. امروز هردوشو گرفتم که مقایسه‌شون کنم. پونصدگرمیه، چهارصدوهشتاد گرم بود، یه‌لیتری هم چهارصدوهفتاد گرم. نتیجه اینکه تقریباً برابر بودن از نظر جرم و حجم و چگالی. البته لاله‌زار، سنتیه و خوشمزه‌تره. چگالیشونم که با تقسیم جرم بر حجم به دست میاد و تقریباً 0.5 هست. چگالی بستنی رو که فهمیدم ارشمیدس‌وار فریادِ اورکا اورکا سر دادم. بعد دیدم پشت جعبۀ بستنی میهن نوشته نصف لیوان بستنی معادل با 120 میلی‌لیتره و اونم معادل با 56 گرم هست. حالا نمی‌دونم این داده‌ها کجای زندگیم قراره به دردم بخورن ولی گوشۀ ذهنم نگه می‌دارم برای روز مبادا. 



+ بعضی وقتا یادم می‌ره سؤالامو به انگلیسی هم گوگل کنم. امروز ازش density of an ice cream رو پرسیدم و همین عددی رو آورد که روی بستۀ بستنی میهن بود :|

+ ولی من فکر می‌کردم بستنی چون تقریباً جامده و تو شیرموزبستنی و آب‌طالبی‌بستنی و آب‌هویج‌بستنی می‌ره ته لیوان و ته‌نشین می‌شه پس چگالیش بیشتر از چگالی شیرموز و آب‌طالبی و آب‌هویجه. چگالی اینا رم گوگل کردم و نزدیک چگالی آب بودن. اگه بستنی چگالیش کمتر از ایناست پس چرا ته‌نشین میشه؟ یا نمیشه؟

+ اگر ساکن تبریزید و اگر اسنپ دارید و از سوپرمارکتش خرید می‌کنید، سوپرمارکتا امروز روی همه چی ده تا پنجاه درصد تخفیف زدن. و اگر آدرستون جاییه که سوپرمارکت «تک» شما رو تحت پوشش داره، اونجا از این بستنیای سنتی لاله‌زار هست. قیمتشم کمتر از جاهای دیگه‌ست.

+ چند سال دیگه اگه این یادداشتو مرور کردم، یادم بیافته که این روزا ذهنم درگیر طرح اینترنت ملی بود.

۰۰/۰۵/۰۷
پیچند (تورنادو، دُردانهٔ سابق، شباهنگ اسبق)

نظرات (۱۵)

۰۷ مرداد ۰۰ ، ۲۲:۱۹ محسن رحمانی

سلام 

کاش یه راه حلی هم پیدا میکردید تا این مردم بی فکر رو به رعایت وا میداشتن تا دیگه کسی دچار کرونا نشه. اصلا رعایت نمیکنن و کماکان آمار بالا.

پاسخ:
سلام
اونایی که برای کار بیرونن هیچی، مجبورن. ولی اینایی که برای مراسم محرم بیرونن چی کار میشه کرد :|

جالب بود.

فکر کنم کشش سطحی نه ولی اون کشش بین مولکولی بستنی که چسبونش میکنه باعث میشه به ظرفی که توش شیرموز یا چیز دیگه ای درست میکنیم بچسبه و نیروی ارشمیدسی ای که بخاطر چگالی کمترش به بالا وارد میشه نمیتونه به اون چسبندگیش غلبه کنه!

پاسخ:
باید آزمایش کنم ببینم وقتی همزمان می‌ریزیم تو لیوان چه رفتاری داره ولی اول بستنی رو می‌ریزیم چی میشه و وقتی اول آب‌میوه رو می‌ریزیم چی. الان یکی از بچه‌ها بستنی سنتی رو امتحان کرده و ته‌نشین نشده.

خب من بستنی سنتی رو الان امتحان کردم و در کمال ناباوری ته‌نشین نشد! موند روی آب. شاید به خاطر اینکه ساختارش متخلخله و توش هوا داره، چگالیش اینقدر میاد پایین.

 

یادم افتاد خوابگاه که بودیم بعضی آخرهفته ها که غذا نداشتیم، از سوپرمارکت خوابگاه غذای سرد آماده می‌گرفتیم. از این بسته‌بندی‌های نامینو. یه دفعه هم با ماشین حساب قیمت هرکدوم رو تقسیم کردیم بر وزنش که ببینیم کدوم برای سیر کردن‌مون ارزون‌تر در میاد D:

پاسخ:
جالبه. من چند شب پیش داشتم این عکسا رو بررسی می‌کردم. بعضیا رو بود بعضیا ته: https://s18.picofile.com/file/8439168750/14000518_56_.jpg

به وزنش نیست که به کالریشه :))
۰۸ مرداد ۰۰ ، ۰۱:۱۲ فیلو سوفیا

فک کنم چون اولش بستنیرو میریزن تو لیوان به ته لیوان میچسبه بعد از ریختن آب هویج دیگه نمی تونه صعود کنه:))

اگه بستنی رو بعدش بریزی سر لیوان معلق میمونه و ته نشین نمیشه.

پاسخ:
شاید. اینو باید آزمایش کنم. تو یه سری از عکسام که قبلاً گرفتم بستنی ته لیوانه تو یه سریا روشه.
چند روز پیش این عکسا رو گذاشته بودم جلوم یه یادش به‌خیری می‌گفتم و بعد تمرکز می‌کردم روی لیوانا

بستنی مگه یه جورایی یخ‌ زده نیست؟ 

خب چگالی یخ هم از آب کمتره

در حالی که شیرموز و سیرکاکائو و امثالهم آبی‌ان که یه غلظتشون با افزودن حل سونده بالا رفته پس چگالی‌اشونم بالا رفته و از اب بیشتره

و به صورت تجربی هم میگه که نه ته نشین نمیشه😶

پاسخ:
نمی‌دونم، ولی یخ نیست. مخلوط شیر و تخم‌مرغ و شکره. ولی تو یه سری از عکسام که تو کافی‌شاپ گرفتم بستنی ته لیوانه.
۰۸ مرداد ۰۰ ، ۰۱:۵۸ منتظر اتفاقات خوب (حورا)

من کم‌کم یاد گرفته بودم که سرچ انگلیسی نتایج جامع‌تری در اختیارم میذاره. ولی یه جوری شد که سرچ انگلیسی مخصوصا برای سوالات درسی تبدیل شد به عادت و من کلا یادم می‌رفت که اول به فارسی بگردم ببینم جوابم رو پیدا می‌کنم یا نه! بعد وقتی دوستام در جستجوی یک مسئله، ادرس یک وبسایت فارسی رو برام می‌فرستند تازه یادم میفته چرا اول فارسی سرچ نزدم:/

پاسخ:
انصافاً نتایج انگلیسی خیلی کاملن. آدم هیچ وقت دست خالی برنمی‌گرده از سرچ انگلیسی
۰۸ مرداد ۰۰ ، ۰۸:۳۶ مهرداد ‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏

پس در حد مواد هیدروکربنی سوختی مثل کاندنسیت و گازوییل هست تقریبا 😁🙄

پاسخ:
در حد اونا ینی کمتر یا بیشتر؟
سؤالی که الان پیش اومد اینه که بستنی رو بندازی تو گازوئیل ته‌نشین میشه یا میاد رو؟ :))
۰۸ مرداد ۰۰ ، ۰۸:۴۷ محسن رحمانی

سلام وقتی یکیو میبینی که اینقدر تشنه علم و دانش و دونستن هست و تلاش میکنه که به جواب سوالاتی که تو ذهنش هست کیف میکنی و پیش خودت میگی این شخص آینده درخشانی داره و حالا که شما رو میبینم که واقعا اینقدر تشنه علم هستید واقعا لذت میبریم و من مطمئن هستم که شما دانشمند بزرگی میشید و آینده فوق درخشانی خواهید داشت و تو کارتون هم موفق خواهید بود و خواهید شد .واسه همین دیشب گفتم یه راهی پیدا کنید که مردم رو وادار به رعایت پروتوکولها کنه و مطمئنم پیدا میکنید این راه رو . 

پاسخ:
سلام
چه راهی آخه؟ شما الان می‌تونی به این مردم بگی برای مراسم محرم نرن بیرون؟

من هم این وسواس در خرید را دارم و حتی خساست هم به خرج می دهم بعضی وقت ها آدم را کلافه می کند

 

پاسخ:
خساست نیست که. دلت می‌خواد بدونی کدوم بیشتره. هر آدم عاقلی ترجیح می‌ده در ازای پولی که میده کالای مشابهی که بزرگتر یا بیشتره رو بگیره.

می مونه رو، نمیره زیر!

پاسخ:
من ده بیست‌تا از عکسایی که تو کافی‌شاپای مختلف با بستنی گرفتمو بررسی کردم. بعضیا ته بود بعضیا رو :| باید بیشتر بررسی کنم.
۰۹ مرداد ۰۰ ، ۱۰:۳۱ مترسک هیچستانی

پیگیریات خیلی جالبه :)

پاسخ:
یکی از ویژگی‌های شاخصم پیگیریه. ول‌کن ماجرا نمی‌شم تا به نتیجه برسم. بعضی وقتا که می‌شنوم فلان کشور فلان‌قدر بهمون بدهکاره یا فلان قولو داده ولی عمل نکرده بی‌قرار می‌شم که چرا پیگیری نمی‌کنیم حقمونو بگیریم. مثلاً یه مدت ذهنم درگیر بحرین بود که چرا پسش نمی‌گیریم.

نمیدونم توی دنیا چند نفر قبل از خوردن بستنی چگالیش رو محاسبه میکنن ولی همین متفاوت بودنشون باعث خیلی از جرقه‌ها توی علم یا زندگی میشه

پاسخ:
نمی‌دونم چند نفر، ولی اگه یکیو با این مشخصات سراغ دارید نیمۀ گمشدۀ خودمه :))
امروز سر ناهار ازم پرسیدن تو چرا قاشقو از لبۀ انتهاییش می‌گیری همیشه؟ گفتم این کارم مزیت مکانیکی داره. این‌جوری فاصلۀ نقطۀ اثر نیرو تا غذا بیشتر میشه و انرژی کمتری صرف می‌کنم. 
با افزایش بازوی محرک می‌خواستم کمتر خسته بشم. انگار بارِ یه‌تُنی بلند می‌کنم :|

یاد اون پیامک قدیمی افتادم که «یه روز با بچه‌های شریف رفتیم استخر، ما شیرجه می‌زدیم اونا حجم آب خارج شده از استخر رو حساب می‌کردن» D:

+ چه خوب که هنوز هم می‌نویسی و هستی *_*

پاسخ:
اینا برای شما جُکه برای ما خاطره :))
بذار یه پیامک قدیمی دیگه هم تعریف کنم:
با رفقا رفته بودیم کویر 😎
بعد یه مدت گم شدیم! 😱
یکی از بچه‌ها از کیفش نقشه درآورد، بعد از چهار ساعت بررسی کردن... 🤔
نگاهی به اطرافش انداخت و🙂🙃
در دوردست‌ها تپه‌ای رو نشون داد و گفت 🤓
ما الان اونجاییم.
۲۱ مرداد ۰۰ ، ۰۱:۴۶ ماه توت‌فرنگی

من تو خونه خودم آب‌هویج‌بستنی درست کردم. اگر اول بستنی رو بریزی بعد آب‌هویج رو، بستنی می‌مونه زیر. اگر اول آب‌هویجو بریزی بعد بستنی رو با قاشق برداری بذاری تو لیوان، اونوقت بستنی میاد رو. 

پاسخ:
کم‌کم داریم به نتایج خوبی می‌رسیم :))
۲۱ مرداد ۰۰ ، ۰۱:۴۹ ماه توت‌فرنگی

همزمان تا حالا نریختم. :| ولی به نظرم اونوقت میاد رو. در کل به نظرم علت اینکه میره زیر مثل خیس شدن کاغذه. 

پاسخ:
راست می‌گی! بافتِ خیس‌شو داره :))
اسم علیمیشو نمی‌دونم همین خیس‌شو خیلی هم خوبه :|